Jules Verne Art

  • Betaling in 3 termijnen mogelijk
  • Gratis verzenden (EU) bij bestellingen boven € 50,-
  • Vrijblijvend kunst komen bekijken op afspraak
  • |
  • |
  • Registreren

Jan Cremer | Toscane

€650,00
Levertijd: tussen 1 en 3 werkdagen
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • Betaling in 3 termijnen mogelijk
  • Gratis verzenden (EU) bij bestellingen boven € 50,-
  • Vrijblijvend kunst komen bekijken op afspraak

Jan Cremer | Toscane
Techniek: Handgesigneerde litho op extra dik papier
Oplage: E/A
Afmeting: 110x75 cm.

Locatie van dit kunstwerk:

Dit werk is momenteel in opslag.

Neemt u gerust contact met ons op om het op een van onze locaties vrijblijvend te kunnen bekijken.

Jan Cremer (Enschede - 1940)

Schilder/schrijver Jan Cremer  heeft zich al vanaf het begin van zijn opleidingen aan de verschillende kunstacademies die hij bezocht, naast de vrije schilder- en beeldhouwkunst gespecialiseerd in de grafische technieken. Zijn eerste kennismaking daarmee ondervindt hij als leerling van Johan Haanstra op de Academie voor Beeldende Kunst en Industrie (AK) in Enschede, waar hij in 1955 zijn eerste linosneden maakt. Op de academie ‘Kunstoefening’ in Arnhem leert hij in 1956 de eerste beginselen van het lithograferen van Hendrik Valk. Later, op de academies van Den Haag en Parijs als leerling van Paul Citroen en Ossip Zadkine, bekwaamt hij zich vooral in de steendruktechniek.

In 1957 schildert Jan Cremer de eerste van een serie doeken die bekend zouden worden als Peinture Barbarisme. In 1958 heeft hij zijn eerste eenmansexpositie in Galerie de Posthoorn in Den Haag, sluit hij zich aan bij de Posthoorngroep en assisteert hij Willem Hussem. Zijn deelname aan de Haagse Salon (1958) wordt een schandaal. Een jaar later exposeert hij in het Haags Gemeentemuseum en in 1960 in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Er volgen tientallen tentoonstellingen in binnen- en buitenland.

Met een beurs van de Franse regering vertrekt hij in 1959 naar Parijs waar hij in de Rue Santeuil terechtkomt, de befaamde huidenopslagplaats met de ateliers van onder meer Bogart, Appel en Corneille, waar hij Bram Bogart assisteert. In 1955 assisteert de jonge Jan Cremer op de E55 in Rotterdam Karel Appel bij diens muurschildering. Van 1961 tot 1963 woont en werkt hij op Ibiza en maakt daar met onder andere K.F. Dahmen en Erwin Bechtold deel uit van de Grupo Ibiza.

Het grafische oeuvre van Jan Cremer bestaat uit ruim 250 bladen, sinds 1958 tentoongesteld op meer dan 200 exposities in internationale galeries en musea. Zijn werk bevindt zich in alle belangrijke grafiekcollecties in West- en Oost-Europa, Noord- en Zuid-Amerika.
Voor zijn grafiek ontvangt Jan Cremer verschillende toonaangevende prijzen. Zoals de Frans Masereelprijs uit handen van de Belgische minister van cultuur (1974), de Special Award van de World Print Council in het San Fransisco Museum of Modern Art (1980) en werd de titel van Pro Cultura Hungarica toegekend door de minister van Cultuur in Boedapest, Hongarije (1987). In 1974 geeft Cremer master classes op de kunstacademies van Halifax, Banff en Vancouver in Canada.

Jan Cremer woont en werkt - als hij niet op reis is of zich heeft teruggetrokken in Toscane of de Provence - afwisselend in New York, Amsterdam en Parijs.

Geen reviews gevonden...
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Copyright 2024 Jules Verne Art - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce