https://www.julesverne-art.nl/blogs/http-wwwjulesverne-artnl/van-toparchitect-tot-kunstenaar/

  • Betaling in 3 termijnen mogelijk
  • Gratis verzenden (EU) bij bestellingen boven € 50,-
  • Vrijblijvend kunst komen bekijken op afspraak
  • |
  • |
  • Registreren

Van toparchitect tot kunstenaar

Van toparchitect tot kunstenaar

Op een druilige zondag zoals deze zit ik lange tijd geleden op Facebook te kijken. Allerlei interessante en minder interessante zaken komen voorbij, dan valt mijn oog op iets, ik ben op slag verliefd...

Wat een fantastisch mooi schilderij... Wie heeft dat gemaakt? Hoe is het gemaakt? Het lijkt wel een foto! Ik zie dat het gemaakt is door Harold Aspers, de naam zegt me iets maar ik kan het niet direct thuisbrengen.

In de dagen die volgen zoek ik naar alles wat ik van en over Harold Aspers kan vinden, mijn verliefdheid wordt al snel houden van en ik besluit contact op te nemen met de kunstenaar. Ondertussen weet ik ook dat ik hem ooit heb gezien op een Art Fair maar dat zijn werk zich heeft ontwikkeld tot iets mysterieus.

Als ik Harold aan de telefoon heb is er een klik, we maken een afspraak in zijn atelier en ik krijg uitleg over de manier waarop hij zijn werk maakt. De details wil hij me terecht niet verklappen, het geheim van de kok. Vooral het proces waarbij de verf door krakelé wordt gevormd is een uniek proces waarvan alleen Aspers weet hoe het moet.

Wanneer het schilderij klaar is wordt er een schitterende epoxy laag aangebracht die het hele werk voorziet van een soort glanzende huid. Het eindeffect is grandioos vind ik, dit wil ik gaan verkopen! Stiekem wil ik het eigenlijk niet verkopen maar thuis direct aan de muur hangen... Een origineel schilderij van Harold Aspers, ik word er blij van en mijn woonkamer is er flink door opgeknapt.

Inmiddels hebben we een mooie collectie opgebouwd en heeft Harold bij ons in de winkel een lezing gegeven over zijn loopbaan en zijn kunstwerken. Aspers is architect op hoog niveau en werkt met de grote namen samen in de bouwwereld. Toch merkt hij dat de wereld van dure maatpakken en bouwfraude niets voor hem is, hij neemt definitief afscheid en stort zich volledig op het leven als kunstenaar.

Nu weet ik dar u na het lezen van dit blog de schilderijen van Harold Aspers graag wilt bekijken, u bent benieuwd hoe ze eruit zien en of ze wellicht passen in uw woonkamer. Op onze website staan alle werken die we op voorraad hebben, in de winkel hangt een schitterende collectie op u te wachten.

Ik weet zeker dat u ook verliefd wordt op zijn werk en dat er vroeg of laat een 'Harold Aspers' in uw woonkamer zal hangen!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Copyright 2024 Jules Verne Art - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce