Jules Verne Art

  • Gratis verzenden (EU) bij bestellingen boven € 50,-
  • |
  • |
  • Registreren

Bram Bogart | France

€3.950,00
Beschikbaarheid: Op voorraad
Levertijd: tussen 1 en 3 werkdagen
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen
  • Gratis verzenden (EU) bij bestellingen boven € 50,-

Bram Bogart | France
Techniek: Gemengde techniek op papier uit 1955.
Inclusief lijst en passe-partout.
Afmeting werk: 28x30 cm.

Locatie van dit kunstwerk:

Dit werk is momenteel in opslag.

Neemt u gerust contact met ons op om het op een van onze locaties vrijblijvend te kunnen bekijken.

Bram Bogart (Delft - 1921,  Sint-Truiden - 2012)

 

Wist u dat de naam Bram Bogart een naam is die hij zelf heeft bedacht? Bram Bogart wordt namelijk in Delft geboren onder de naam Abraham van den Bogaert. Bram Bogart loopt op jonge leeftijd eerst de kunstacademie door en valt uiteindelijk op door zijn manier van materiaalgebruik. Op een gegeven moment gaat hij met een soort cementlaag aan de slag die hij daarna beschildert.  Bram Bogart is vooral geïnspireerd door Vincent van Gogh en woont naast Nederland ook in Italië en Frankrijk.

Bram Bogart te koop

Het werk van Bram Bogart wordt steeds abstracter en de kunstenaar staat bekend als één van de meest vooruitstrevende kunstenaars uit zijn tijd. Ook al woonde hij in Parijs in hetzelfde pand als Corneille en Appel, hij sluit zichzelf niet aan bij de Cobra groep. Hij vindt dat de Cobra groep te impulsief schildert en te veel aan het toeval overlaat. Bram Bogart hanteert een geheel eigen stijl van schilderen die duidelijk herkenbaar is. Veel liefhebbers verzamelen zijn werk, en omdat hij in 1969 tot Belg wordt gekroond is zijn werk ook in dit land erg populair. Via een collega kwam ik zelf voor het eerst in aanraking met het werk van Bogart, ik was er niet direct fan van maar heb het leren waarderen. Je leert het werk waarderen omdat het een eigen product is, een overwogen keus van de kunstenaar. Na het doorlezen van zijn prachtige boek met veel foto’s was ik verkocht. Ik besloot op zoek te gaan naar een aantal unieke werken op papier en heb deze verzameld voor andere liefhebbers.

Uiteraard bent u van harte welkom om de werken te komen bekijken, maak vooraf even een afspraak dan zorg ik ervoor dat ze voor u klaar staan. Over de lijsten valt qua smaak te twisten, deze zijn vervangbaar en naar eigen smaak te wisselen.

Bram Bogart heeft een internationale carrière achter de rug, wij hebben een aantal unieke schilderijen op papier weten te bemachtigen, zie onze collectie.

Geen reviews gevonden...
... updating the shopping cart ...
Aan verlanglijst toevoegen

Volg ons:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Copyright 2021 Jules Verne Art - Powered by Lightspeed - Theme by totalli t|m e-commerce